Facebook
2661 048976
Αγ. Θεόδωροι Στρατιά, 49100 Κέρκυρα

Διαγωνισμός στις Φυσικές Επιστήμες και στα Μαθηματικά

Διαγωνισμός στις Φυσικές Επιστήμες και στα Μαθηματικά

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός μεταξύ των τμημάτων της Γ τάξης του γυμνασίου, στις Φυσικές επιστήμες και στα Μαθηματικά, με διαδραστικά διαδικτυακά παιχνίδια (κουίζ) που δημιούργησε  ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες   διδασκαλίας  με τη χρήση διαδραστικού πίνακα και κινητών τηλεφώνων.Στους νικητές δόθηκαν ονομαστικά βραβεία και  συμβολικά  δώρα από τον διευθυντή του Γυμνασίου.

Ο παραπάνω διαγωνισμός εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης “Διαδραστικές εφαρμογές και προσομοιώσεις στα μαθήματα των  Φυσικών επιστημών  και στα Μαθηματικά” που υλοποιείται φέτος στο σχολείο μας, με υπεύθυνους τους καθηγητές: Βαρβαρούση Μαριάνθη, Βρυώνη Ράνια, Ρίζο Γιώργο , Φιλίππου Καληρόη και  Στεργίου Ελένη.

Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι εκπαιδευτικοί της ομάδας δράσης αξιοποιώντας διαδραστικές διαδικτυακές πλατφόρμες (kahoοt, wordwall, φόρμες google)   δημιούργησαν   διαδικτυακά διαδραστικά παιχνίδια-ασκήσεις, που ενθουσίασαν τους μαθητές, έκαναν το μάθημα πιο ελκυστικό και συντέλεσαν στην ευχάριστη αφομοίωση της ύλης. Επίσης υλοποίησαν  εικονικά εργαστήρια Φυσικής, Χημείας και Μαθηματικών στις αίθουσες πληροφορικής, που  βελτίωσαν  την κατανόηση των αντίστοιχων κεφαλαίων,  και ευχαρίστησαν όλους τους μαθητές. Το υλικό που δημιουργήθηκε και αξιοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης βρίσκεται στην παρακάτω  ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://eclass01.sch.gr/courses/2401055245/

Comments are closed.