Facebook
2661 048976
Αγ. Θεόδωροι Στρατιά, 49100 Κέρκυρα

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς,

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2021-2022 θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή πρόοδο στα παιδιά σας και επιπλέον να σας ενημερώσουμε για θέματα που αφορούν τη φοίτησή τους στο σχολείο μας. Σας γνωρίζουμε ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουμε πάρει όλα τα υποδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία των παιδιών από τον κορωνοϊό, όπως αλλαγή χρήσης και λειτουργίας των αιθουσών και προσανατολισμού των θρανίων,  εκ περιτροπής ανά μήνα χρήση των 3 αιθουσών του υπογείου, διαχωρισμό των τάξεων κατά το διάλειμμα σε διαφορετικές περιοχές του προαυλίου με παράλληλη ενίσχυση των εφημεριών των εκπαιδευτικών, ορισμός καθηγητών-υπεύθυνων για χειρισμό τυχόν κρούσματος που θα προκύψει.

Α. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

  • Θεωρούμε αναγκαία τη συνεχή συνεργασία σας με τη διευθύντρια, τους υποδιευθυντές, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες του σχολείου μας, ώστε να παρακολουθείται η πρόοδος των παιδιών σας και να αντιμετωπίζονται τυχόν θέματα που μπορούν να τα βοηθήσουν. Είμαστε όλοι στη διάθεσή σας και μπορείτε, όπως έχουμε ήδη ενημερώσει, να κλείνετε ραντεβού με τη διευθύντρια ή τους υποδιευθυντές του σχολείου, για να τους συναντήσετε στο σχολείο, αν αυτό είναι απαραίτητο. Με τους καθηγητές θα επικοινωνείτε ηλεκτρονικά. Το πρόγραμμα επικοινωνίας με κάθε καθηγητή θα σας ανακοινωθεί μόλις οριστικοποιηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα, δηλαδή μόλις καλυφθούν τα λίγα κενά καθηγητών που έχουν απομείνει. Αν χρειάζεστε άδεια από τη δουλειά σας για να μπορέσετε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά με τους καθηγητές, το σχολείο μπορεί να σας χορηγήσει βεβαίωση μετά τη διαπιστωμένη επικοινωνία.
  • Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας,  ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά της πανδημίας, είναι απαραίτητο να γνωστοποιούνται στο σχολείο πιθανά προβλήματα υγείας των παιδιών ή άλλα ιδιαίτερα προβλήματα, ώστε να είναι αποτελεσματική η στάση του σχολείου σε περίπτωση που χρειαστεί. Αν το παιδί σας αρρωστήσει , παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα.
  • Παρακαλούμε, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, να ελέγχετε αν τα παιδιά σας φεύγουν με μάσκα το πρωί και δώστε τους μία εφεδρική μάσκα να υπάρχει πάντα στην τσάντα τους για κάθε περίπτωση.
  • Παρακαλούμε επίσης να είστε πολύ τυπικοί όσον αφορά τα self ή rapid τεστ των παιδιών σας, τα οποία πρέπει να έχουν ημερομηνία της προηγούμενης από τον έλεγχο ημέρας, δηλαδή Δευτέρας (για τον έλεγχο της Τρίτης) και Πέμπτης (για τον έλεγχο της Παρασκευής).
  • Οι κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ τάξης είναι απαραίτητο να μας προσκομίσετε ως τις 16 Οκτωβρίου 2021 το πιστοποιητικό υγείας, για να μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά σας στη Γυμναστική. Μετά την 16/10/21 οι μαθητές χωρίς πιστοποιητικό υγείας δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα της Γυμναστικής και θα παίρνουν απουσία.
  • Είναι απαραίτητο να έχετε δώσει τη διεύθυνσή σας, την ηλεκτρονική  σας διεύθυνση, καθώς και σταθερά και κινητά τηλέφωνά σας στο σχολείο, ώστε να είναι δυνατό να επικοινωνούμε μαζί σας όποτε χρειάζεται.
  • Σας γνωρίζουμε ότι δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές μέσα στο χώρο του σχολείου. Σε περίπτωση που χρειάζεται να επικοινωνήσετε εσείς με τα παιδιά σας ή τα παιδιά σας με εσάς, τα τηλέφωνα του σχολείου είναι στη διάθεσή σας και στη διάθεση των παιδιών. Σας ζητούμε λοιπόν να μην επιτρέπετε στα παιδιά σας να φέρουν το κινητό τηλέφωνο στο σχολείο.  Σε περίπτωση που γίνει αντιληπτό ότι κάποιο παιδί, παρά την απαγόρευση, έχει κινητό στο χώρο του σχολείου, τότε το τηλέφωνο θα κρατείται στο γραφείο και θα παραδίδεται από τη διευθύντρια μόνο στον κηδεμόνα του παιδιού.
  • Επίσης σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ για προστασία από τον covid19   δεν επιτρέπεται να φέρνουν μπάλες οι μαθητές για να παίζουν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Σε περίπτωση παράβασης οι μπάλες θα κρατούνται στο γραφείο και θα παραδίδονται μόνο στον κηδεμόνα του μαθητή.

Β. ΦΟΙΤΗΣΗ – ΑΠΟΥΣΙΕΣ

1) Η φοίτηση χαρακτηρίζεται ως επαρκής ή ανεπαρκής με βάση το γενικό σύνολο των απουσιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

       Σύμφωνα με το νόμο οι κηδεμόνες είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν το σχολείο για τους λόγους απουσίας των μαθητών/τριών και αντίστοιχα οι υπεύθυνοι καθηγητές/τριες και η Διευθύντρια  του σχολείου είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε τους κηδεμόνες για την απουσία των παιδιών τους.  Κατά τον χαρακτηρισμό φοίτησης οι απουσίες δεν διακρίνονται σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες.

Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητών/τριών εφόσον το σύνολο των απουσιών του/της δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114).

Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή/τριας που σημείωσε πάνω από εκατόν δεκατέσσερις (114) απουσίες. Οι μαθητές/τριες των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής είναι υποχρεωμένοι/ες να επαναλάβουν τη φοίτησή τους στην ίδια τάξη.

2)  Αν ο/η μαθητής/τρια έχει απουσιάσει τρεις συνεχόμενες ημέρες ή έχει πραγματοποιήσει τριάντα (30) συνολικά απουσίες, ο/η εκπαιδευτικός που είναι υπεύθυνος/η του τμήματος επικοινωνεί άμεσα με τους γονείς/κηδεμόνες του/της μαθητή/τριας (με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, SMS ή με επιστολή), πληροφορείται τον λόγο των απουσιών και ενημερώνει τη Διευθύντρια του σχολείου. Μετά την πρώτη ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων, σύμφωνα με τα παραπάνω, ο/η εκπαιδευτικός τους ενημερώνει τις πρώτες πέντε (5) εργάσιμες ημέρες κάθε μήνα, εφόσον υπάρχει μεταβολή στον συνολικό αριθμό απουσιών.

3)  Όταν πραγματοποιούνται  επαναλαμβανόμενες απουσίες σε ώρες του ημερήσιου προγράμματος (συμπεριλαμβανομένης της πρώτης ή τελευταίας ώρας), μεμονωμένες ή συνεχείς, χωρίς την άδεια της Διευθύντριας του σχολείου, αναζητούνται οι λόγοι και πραγματοποιούνται από το σχολείο ενέργειες παιδαγωγικού χαρακτήρα που κρίνονται απαραίτητες. Όσοι μεταφέρετε τα παιδιά σας στο σχολείο, παρακαλούμε να μην αργείτε να τα φέρνετε το πρωί. Αν μπουν στην τάξη και έχει αρχίσει το μάθημα, είναι αυτονόητο ότι θα παίρνουν απουσία. Σκεφτείτε επίσης πόσο διαταράσσεται το μάθημα αν μπαίνουν συνέχεια στην αίθουσα παιδιά που έχουν καθυστερήσει.

Γ. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Θεωρούμε ότι η σχολική ζωή πρέπει να διέπεται από σχέσεις αγάπης, εμπιστοσύνης και σεβασμού ανάμεσα στα παιδιά και τους καθηγητές, καθώς και στα παιδιά μεταξύ τους. Το χτίσιμο όμως αυτών των σχέσεων πρέπει να γίνεται μέσα σε ένα πλαίσιο κανόνων που όλοι πρέπει να σέβονται και να τηρούν, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Οι μαθητές γνωρίζουν τους κανόνες του σχολείου που απαιτούν σεβασμό και προσοχή προς τους άλλους και σας παρακαλούμε να τα στηρίζετε στην προσπάθειά τους να τους εφαρμόζουν.          

Δ. ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Πιστεύοντας ότι πρέπει να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για να ωφελούνται οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, επιδιώκαμε πάντοτε το σχολείο μας να συμμετέχει σε καινοτόμα προγράμματα. Έτσι  στο σχολείο μας  λειτουργούσαν προγράμματα θεατρικής Παιδείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, μαθηματική ομάδα και ρητορική ομάδα. Η συμμετοχή των παιδιών σε αυτές τις ομάδες είναι εθελοντική και γίνεται εκτός σχολικού ωραρίου και η κάθε ομάδα περιλαμβάνει παιδιά από διαφορετικές τάξεις και τμήματα, γι’ αυτό το λόγο θα αναμένουμε τις σχετικές οδηγίες για να δούμε αν θα επιτραπεί φέτος η λειτουργία τους λόγω covid19.

Ε. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Φέτος για πρώτη φορά θα λειτουργήσουν σε όλα τα σχολεία  Εργαστήρια Δεξιοτήτων, από 1 ώρα σε κάθε τμήμα. Οι ευρύτεροι τομείς των Εργαστηρίων αυτών έχουν προσδιοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και θα διδάσκονται από καθηγητές του σχολείου. Το σχολείο μας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη σωστή οργάνωση και λειτουργία τους, για την οποία θα ενημερωθείτε όταν θα ολοκληρωθεί η οργάνωσή τους.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΤΡΟΝΤΖΑ